Bingo Uitleg

by Ellen van Waalwijk on 14 december 2011

Online bingo is helemaal geen lastig spel en is voor iedereen snel te begrijpen. Maar toch willen wij je even een bingo uitleg geven voor als je nog geen idee hebt wat bingo is. Online bingo is een kansspel dat via het internet gespeeld wordt. Op het internet kan je een zogenaamde online bingokaarten kopen. Je hebt twee soorten kaarten die je kan kopen namelijk de 90 ball bingokaarten en de 75 ball bingokaarten. Het nummer zegt hoeveel bingoballen er in het spel zitten. Bij de één zitten meer bingoballen dan bij de ander. Toch is de winkans gelijk bij beide spellen omdat de bingokaarten hierop aangepast zijn.

Het kopen van online bingokaarten kan zodra je een online bingo account hebt aangemaakt. Je kan op dit account geld storten en dit bedrag mag je helemaal zelf bepalen, maar dit is meestal wel vanaf minimaal tien euro. Het storten van geld gebeurd via de online betaalmethode iDeal. Zodra je geld gestort hebt kan je een kamer kiezen waarin je online bingo wil gaan spelen. Voor de kamer staat omschreven welke variant het is. Je kan zelf kiezen of je voor 90 of 75 ball bingo wilt spelen. Eenmaal in de kamer aangekomen koop je de kaarten soms al voor vijf eurocent per bingokaart. Hoe meer kaarten je koopt hoe hoger de winkans.

Vervolgens begint het officiële bingospel en dit gaat via een online bingo rad. In het rad zitten alle negentig of vijfenzeventig ballen en deze rollen er stuk voor stuk uit. Ieder nummer dat eruit rolt en jij op je kaart open hebt staan wordt afgevinkt. Als je als eerste een volle kaart hebt dan win je een geldbedrag. Verder zitten er geen regels verbonden aan online bingo en dat maakt het lekker makkelijk spelen!

Eerder schreven we al een artikel over de bingo spelregels, waarin we ook op de bingo chat regels in zijn gegaan. Handig als je na het lezen van dit artikel nog met vragen zit!

Previous post:

Next post: