90 ballen bingo

Het Europese antwoord op online bingo is de 90 ballen bingo. Vooral in Engeland wordt 90 ballen bingo veel gespeeld. Eén van de kenmerken is natuurlijk dat je bij 90 ballen bingo met in totaal negentig ballen online bingo speelt. Een ander kenmerk is dat de bingokaarten er een beetje anders uitzien. De bingokaarten zijn namelijk horizontaal en langwerpig in plaats van vierkant. Daarnaast staan er, maar vijftien nummers op de kaart om het spel een beetje sneller te maken. Ondanks dat er vijftien nummers op staan is 75 ballen bingo nog iets sneller dan de 90 ballen bingo variant.

Net als bij 75 ballen bingo wordt 90 ballen bingo ook in fases gespeeld. In de eerste fase moet een spelers als eerste één rij vol hebben met getallen. Dit zijn vijf getallen en het maakt niet uit welke rij dit is. Je mag zowel de bovenste als de onderste rij vol hebben met nummers. In de tweede fase van 90 ballen bingo moet je twee rijen met nummers goed hebben. De prijs die je wint in de tweede fase is weer een stukje hoger dan in de eerste fase. De laatste fase van 90 ballen bingo is full house hierbij moet je ervoor zorgen dat je een volle kaart hebt.

De fases bij 90 ballen bingo zijn zeer belangrijk als het gaat om prijzengeld. Hoe hoger de fase is waarin je wint, hoe hoger de prijzen zijn die je kan winnen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet de enigste bent met een volle kaart of rij. Vooral als het lang duurt voordat de bingo valt dan zie je het regelmatig gebeuren dat er meerdere winnaars zijn. Als er meerdere winnaars zijn dan wordt de prijs van 90 ballen bingo gedeeld met de andere spelers. Dit is niet altijd heel erg omdat het prijzengeld vaak oploopt tot tientallen euro’s per ronde, waardoor je natuurlijk makkelijk kan delen.

De kansen van online bingo met 90 ballen liggen vaak een hoop bij jezelf. Het aantal kaarten bepaald namelijk een hoop. Als je een hoop online bingokaarten koopt dan ben je misschien veel geld kwijt, maar het levert je ook veel geld op. Je kans wordt met iedere bingokaart die je koopt vergroot. Er is vaak wel een maximaal aantal bingokaarten die je kan kopen vastgesteld in een online bingoroom. Je kan namelijk niet zomaar honderden bingokaarten kopen en zo alle prijzen opeisen. Daarnaast is er nog de auto-daub knop. Het is natuurlijk onmogelijk om honderd bingokaarten zelf bij te houden. Met de auto-daub knop worden nummers op alle kaarten automatisch weggestreept zo vergeet je nooit een bingogetal.

Als je er klaar voor bent dan kan je nu direct 90 ballen bingo spelen in één van de online bingorooms. Ga de uitdaging aan om een gokje te wagen in dit Europese online bingospel en versla andere spelers door zoveel mogelijk online bingokaarten te kopen. Wie weet ga jij straks naar huis met de hoofdprijs of een full house met 90 ballen bingo.