Het verschil tussen keno en bingo

by Ellen van Waalwijk on 30 mei 2012

Keno en bingo, het zijn twee spellen die in grote mate op elkaar lijken. Echter, er zijn wel degelijk verschillen tussen de spellen, welke niet vaak door mensen worden herkend. Zolang je niet tussen de regels doorleest is het vrij eenvoudig te achterhalen wat de spellen nu zo verschillend maakt. Wat helpt is dat je beide spellen een keer online uitprobeert, gelukkig kan je via BingoVrouwen.com dan ook gratis keno spelen. Bij beide spellen moet je een kaart zien vol te krijgen, dat is algemeen bekend. Maar wat onderscheidt keno nu precies van bingo?

Wanneer je graag in de getallen duikt, zijn de twee spellen uitstekend geschikt voor jou. Je begint met online spelen van de spellen. Via internet is dit het meest eenvoudig. Bij een spelletje bingo zul je meteen worden gevraagd bingo kaarten aan te schaffen met je accountsaldo. Je krijgt een willekeurige kaart toegewezen, die alleen op die dag geldig zullen zijn. Spelers van keno pakken dit iets anders aan. Zij kiezen hun eigen getallen. Meestal kies je tussen de 1 en 20. Bovendien kan de kaart meerdere rondes meetellen.

Bij de bingokaarten betaal je een vast bedrag voor een bingokaart. Bij een spelletje keno hoeft dit niet. Je bepaalt namelijk zelf hoe hoog de weddenschap wordt. Je kiest het aantal spellen dat je met de kaart wilt volgen, net als het bedrag dat je in wilt zetten op de door jouw in elkaar gezette kaart. Het voordeel is hierbij dat je in feite zelf in de hand hebt hoe hoog jouw inzet zal zijn.

Bij bingo is er altijd een winnaar. Er worden net zo lang getallen gedraaid, totdat een speler een bepaalde rij gevuld heeft op zijn kaart. Bij Keno werkt het iets anders, doordat de spelers hun eigen kaarten samenstellen. In feite zouden verscheidene spelers met nagenoeg dezelfde kaart mee kunnen spelen en op die manier kunnen ze tegelijkertijd winnen.

Een potje keno is iets berekender en komt meer vanuit jezelf dan een potje bingo. Aan de andere kant heeft bingo meer het spontane en het spannende effect. Dat wil niet zeggen dat keno saai is. Daarom kun je beide spellen online uitproberen en dan kom je erachter welk spel goed bij je past.

Net zoals bij bingo zijn er ook van keno verschillende uitvoeringen, zo heeft het Amsterdams Casino twee leuke keno spellen, te weten 3D TV keno en 3D Space Keno. Dit maakt het spelen van keno nog aantrekkelijker.

Previous post:

Next post: