Kienen

Vooral de wat oudere generatie is bekend met Kienen. Kienen is namelijk het Nederlandse (of eigenlijk Limburgse) woord voor bingo spelen. Tegenwoordig is er niet alleen een revolutie als het gaat om de naam kienen, maar je kan in deze tijd zelfs online kienen. Online kienen is een compleet nieuwe ervaring als je het vergelijkt met de ouderwetse variant. Je kan nu namelijk vanuit huis het spel spelen zonder dat je hier de deur nog voor uit hoeft. Het is ook nog eens net zo gezellig als het ouderwetse spel. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat er een speciale chat functie is. Hierdoor kunt u gezellig chatten met andere spelers terwijl u aan het kienen bent.

Kienen gebeurd op een speciale online website waar je alleen terecht kunt om te kienen. Op de website kan je gratis een account aanmaken. Vaak ontvang je bij het aanmaken van een account een soort aanmeldbonus. De aanmeldbonus bestaat meestal uit een geldbedrag tussen de twee en vijf euro. Dit bedrag wordt direct op je account gestort zodra je deze aanmaakt. Vervolgens heb je de mogelijkheid om dat geld uit te geven aan de kien kaarten. Je kan vaak al kaarten kopen vanaf één eurocent per kaart. Dit bedrag kan oplopen tot wel één euro per kaart. Hoe duurder de kaarten zijn, hoe hoger het prijzengeld kan oplopen.

De kaarten om online te gaan kienen kan je kopen in de zogenaamde rooms. In deze rooms kan je kiezen uit diverse spelvarianten. Je kan kiezen voor 90 ball kienen of 75 ball bingo. Beide spellen hebben ieder een andere vorm kaart, maar het doel van het spel is hetzelfde. Je moet namelijk als snelste een volle kaart zien te krijgen. De snelste wint het geldbedrag en dit bedrag is afhankelijk van het aantal kaarten dat verkocht is. Van iedere kaart die verkocht wordt gaat namelijk een percentage naar de pot. Uiteindelijk wordt de complete pot verdeeld onder de winnaars. Er kunnen namelijk meerdere winnaars per kien ronde zijn. Zo kan je niet alleen spelen voor de volle kaart, maar je kan ook spelen voor één of twee rijtjes.

Online kienen betekend voor veel spelers nog veel meer dan alleen geld winnen met het kopen van de juiste kien kaarten en als snelste de kaart vol hebben. Voor veel spelers betekend het namelijk ook gezelligheid terwijl je aan het spelen bent. Het gezellig spelen van een potje kienen online gebeurd natuurlijk in de speciale chatbox. Naast de kaarten en de winnende getallen is er ook een chatbox waarin je kan chatten. Je kan hier chatten met medespelers en zelfs spelletjes met ze spelen. Dit worden de zogenaamde chatgames genoemd die niet alleen heel gezellig zijn, maar ook nog eens extra speelgeld kunnen opleveren.

Chatgames bij online kienen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het spel. Je speelt hierbij verschillende games onder begeleiding van een spelleider. Denk hierbij aan spellen waarbij iedereen de nummers van zijn verjaardag door moet geven. De spelleider noteert deze nummers en vervolgens begint online bingo. Als je alle nummers van jouw geboortedatum ziet vallen dan roep je heel hard dat het je verjaardag is. Iedereen feliciteert je en vervolgens krijg je een leuke speelbonus. Dit is soms maar één euro, maar toch is dit erg leuk meegenomen en is het extra gezellig om te chatten en spelletjes te spelen!

Je kan met Kienen natuurlijk spelen voor de volle kaart en een leuk geldbedrag winnen. Maar de bedragen lopen soms nog hoger op dan je zou denken! Naast de extra mooie geldprijs van een volle kaart is er vaak ook nog een jackpot. In de jackpot staan soms duizenden euro’s die ineens gewonnen kunnen worden door jouw! De jackpot wordt meestal ingesteld op een aantal ballen waarin je moet winnen. Als je in bijvoorbeeld tien ballen een volle rij hebt dan win je de jackpot. Dit komt vervolgens groot in beeld te staan en duizenden euro’s worden aan je uitgekeerd. Het leuke is dat je daarnaast ook nog eens de prijs voor de volle rij wint.

Online kienen begint steeds populairder te worden en iedereen wil het wel eens uitproberen. Jij kan het natuurlijk ook uit proberen door gewoon eens een account aan te maken. Het aanmaken van een account is vrijblijvend en kost helemaal geen geld. Je krijgt hier uiteraard wel iets voor terug namelijk gratis speelgeld. Iedere nieuwe speler ontvangt afhankelijk van de website twee tot vijf euro aan gratis speelgeld. Vervolgens kan je met dit geld gratis spelen op je eigen computer.